• SEIZOEN TEN EINDE VOOR HEIJEN NA MISLOPEN NACOMPETITIE

  6 jun 2022
 • In de uitwedstrijd tegen Vios’38 heeft Heijen niet het resultaat behaald dat nodig was om zich te plaatsen voor de nacompetitie. De Heijenaren gingen in Beugen met 2-0 onderuit.

  De ploeg van scheidend trainer Peter ten Haaf had het geheel in eigen hand om nog minimaal een wedstrijd aan het seizoen toe te voegen. Deze wetenschap had echter  van meet af aan geen positieve invloed op het spel van de Heijenaren. De Heijense spelers hadden moeite om de bal rond te laten gaan en kwamen te veel in de persoonlijke duels. Hierin moesten de Heijenaren het nogal eens afleggen tegen de fysiek sterke tegenstander.  Aldus ontstond een rommelig spelbeeld, met nauwelijks kansen voor beide teams.

  Ook in het verdere verloop van de eerste helft Heijen leek last te blijven houden van een bepaalde druk dan wel spanning. Men slaagde er in elk geval niet vaak in om een goede aanval op te zetten. Pas kort voor rust ontstond de eerste echte mogelijkheid voor de gasten, maar het schot van Tijn Wabeke ging langs de voor Heijen verkeerde kant van de paal. Enkele minuten daarvoor moest Heijen-doelman Jorick Roelofs tot tweemaal toe ingrijpen bij een inzet van Vios’38.

  Twee momenten direct na rust beslisten in feite het duel in Beugen. Heijen kreeg een mogelijkheid om de score te openen, maar Jeroen Melis kon op het eind van de Heijense aanval net niet meer bij de bal. In de omschakeling wist Vios’38 wel het net te vinden: 1-0.

  Geconfronteerd met de achterstand oefende Heijen de nodige druk uit op het doel van Vios’38. Wat Heijen echter ook probeerde, tot een succesvolle afronding kwam men niet. Steeds zat er wel een speler van de met veel inzet spelende thuisclub tussen. Er kan echter ook gesteld worden dat de echte overtuiging in het Heijense aanvalsspel deze middag ontbrak en er geen uitgespeelde kansen werden gecreëerd.  In feite waren Jesse Keuninx en Guus Hawinkels nog het dichtste bij een treffer. Laatstgenoemde had pech met een inzet op de bovenkant van de lat.

  Vios’38 kon zich bedienen van de counter en stichtte daarmee enkele keren gevaar. Het beslissende tweede doelpunt viel in de slotfase, maar had ook al eerder een feit kunnen zijn.

  Met de nederlaag kwam er een abrupt einde aan een opvallend en wat wisselvallig seizoen, waarin het met Heijen verschillende kanten op kon. Dankzij een prima serie resultaten in mei was het toetje van de competitie haalbaar, maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn. Bij de ploeg zal vandaag de teleurstelling van het resultaat overheersen, morgen zal men beseffen dat het al met al zo goed is en men best tevreden mag zijn over deze voetbaljaargang.