• PRIMA SEIZOENSSTART HEIJEN

25 sep 2022
  • Heijen is de competitie begonnen met een duidelijke en verdiende overwinning in en tegen Sambeek: 0-3. Behoudens een fase in de tweede helft hadden de Heijenaren weinig te duchten van de thuisclub en kwam de zege eenvoudig tot stand.

Heijen greep in de wedstijd van meet af aan het initiatief en kende een aardige beginfase, waarbij al snel duidelijk werd dat de Heijenaren voetballend meer in hun mars hebben dan Sambeek. Het betere voetbal leverde mogelijkheden op voor aanvoerder Tijn Wabeke en Bas Janssen.  Wabeke kon zijn individuele actie net niet afronden en Janssen zag zijn schot eveneens niet leiden tot een treffer.

Pas halverwege de eerste helft kon de eerste kans voor de Sambekenaren genoteerd worden. In het verdere verloop van het eerste bedrijf ontstonden nieuwe kansen voor de gasten en was het wachten op het eerste Heijense doelpunt. Jarne Gijsberts kreeg daartoe de beste gelegenheid, maar hij schoot over en naast het doel.

Na ruim een half uur was het dan eindelijk raak. De jeugdige aanvaller Lasse Hermsen bediende Bas Janssen, die bekwaam afrondde: 0-1.

Vijf minuten later kon de ruime Heijense aanhang weer juichen. De doelpoging van Dirk Schonenberg smoorde weliswaar in het strafschopgebied, maar Jeen Schiks was er als de kippen bij om, net voordat de Sambeekse doelman kon ingrijpen, de bal alsnog het beslissende zetje te geven: 0-2.

Met een geruststellende voorsprong van twee treffers  begon Heijen aan de tweede helft. Tijn Wabeke nam nog een keer het Sambeekse doel onder vuur. Deze doelpoging was eigenlijk de enige vermeldenswaardige actie in de eerste twintig minuten van het tweede deel. Heijen liet zich in deze periode al dan niet bewust wat terugzakken en Sambeek oefende enige druk uit op het doel van Heijen. Veel gevaar stichtte de thuisclub echter niet en de Heijense doelman Thijn Gijsberts hoefde, een uitzondering daargelaten, nauwelijks reddend op te treden.

Halverwege de tweede helft pakte Heijen de draad weer op. Lasse Hermsen verscheen alleen voor het doel van Sambeek, werd onderuit gehaald door de keeper en de terecht toegekende penalty werd door Tijn Wabeke feilloos benut: 0-3. Voor zover dat al niet het geval was, was het duel hiermee definitief beslist.

In de resterende tijd doken de Heijenaren met enkele goede aanvallen nog enkele keren gevaarlijk op in het strafschopgebied van Sambeek. Zo had een mooie actie van Lasse Hermsen een beter lot verdiend en na een fraaie pass van Thijs Kusters schoot nieuweling Coen van der Venn de bal over het doel. Ondanks het feit dat er dus genoeg mogelijkheden waren om de score verder op te voeren bleef het bij 0-3.

Aanstaande zondag 2 oktober speelt Heijen om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen DSV.