• Heijen is voortvarend begonnen aan de nieuwe competitie. In Grubbenvorst werd GFC’33 zonder  veel problemen geklopt: 0-4. Vooraf werd de thuisclub als een geduchte tegenstander beschouwd, maar de praktijk wees deze middag anders uit.

Vanaf het eerste beginsignaal greep Heijen het initiatief. Mede aan de hand van de teruggekeerde Tijn Wabeke, door trainer Peter ten Haaf tot aanvoerder benoemd, creëerde het team een groot veldoverwicht. De bal ging vlot rond binnen de ploeg, maar het vele balbezit leidde vooralsnog niet tot echte kansen.

Na een klein kwartier ontstond er wel een goede mogelijkheid om te scoren. Een GFC-speler belette dit echter met een overtreding in het zestienmetergebied. De scheidsrechter wees terecht naar de stip en Maarten van der Burg wist de doelman te verschalken: 0-1.

Twee minuten later verdubbelde Heijen de voorsprong. Na een  goede aanval over de linkerflank belandde de bal bij Boyd Kessels, die subtiel de GFC-keeper passeerde: 0-2.

Na dit prima begin bleef Heijen duidelijk de bovenliggende partij. De Heijenaren hadden weinig te vrezen van GFC’33, dat overigens wel een aantal basisspelers miste. Zelf gingen de gasten op zoek naar meer treffers om zodoende het duel voortijdig te beslissen.

Er was iets meer dan een half uur gespeeld toen het derde Heijense doelpunt een feit werd. Dit keer liep de opbouw over de rechterzijde van het veld. De aanval werd afgerond met een lange bal op Dirk Schonenberg, die het leder in één keer op zijn schoen nam.  Zo was de 0-3 in de totstandkoming een heel mooi doelpunt om te zien.

In de laatste minuten voor rust stoomde GFC zowaar enkele keren op naar het Heijense doel. Het was tekenend dat Heijen-doelman Roelofs pas in de veertigste minuut echt in actie moest komen.

Na de thee was het de vraag of de thuisclub nog terug kon komen in de wedstrijd.  Heijen speelde minder gedreven dan voor rust en gunde het balbezit aan GFC. De mannen uit Grubbenvorst konden in aanvallend opzicht echter weinig uitrichten. Sterker nog, bij de eerste de beste Heijense aanval in de tweede helft was Maarten van der Burg dicht bij 0-4.

Hierna ontstond er een fase, waarin Heijen wat nonchalant werd. De ploeg leed het nodige balverlies, waardoor er weinig goede aanvallen meer tot stand kwamen.  Halverwege de tweede helft leek GFC te gaan scoren, maar keeper Roelofs redde bekwaam.  Ook hierna kreeg de thuisclub nog enkele mogelijkheden, niet zo zeer door eigen toedoen alswel door slordigheden aan Heijense zijde.

Toen Grubbenvorster treffers uitbleven greep Maarten van der Burg de kans aan om het duel definitief in het slot te gooien: 0-4. De Heijenaar leek hierbij buitenspel te staan, maar de assistent-scheidsrechter van GFC liet het vlagsignaal achterwege. Met dit doelpunt stond de eerste driepunter voor Heijen definitief vast en kabbelde de wedstrijd naar het einde.

Aanstaande zondag 29 september speelt Heijen thuis tegen BVV’27. Alhoewel dit team verrassend won van Hegelsom moet het voor Heijen mogelijk zijn het goede begin een passend vervolg te geven.

Zoals gebruikelijk start het duel op het Heijense sportpark om 14.30 uur.

NOOT: Het tweede doelpunt van Heijen werd gescoord door Boyd Kessels (en niet door eerdergenoemde Tijn Wabeke). In bovenstaande tekst is dit gecorrigeerd.