• Kantinediensten

Voor degenen die nieuw zijn bij de senioren

• Ben je pas bij een van de seniorenelftallen gekomen? Dan willen we je hierbij graag wat meer vertellen over de kantinediensten op zondagen.

Als senior lid wordt van je verwacht dat je 1-3 keer per seizoen even meehelpt in de kantine. Deze kantinedienst duurt gemiddeld een paar uurtjes. Je helpt dan mee achter de bar, meestal samen met een teamgenoot.

• Hoe werkt dat?

Tijdens de kantinedienst sta je meestal achter de bar en soms in de keuken. Hier ben je met name bezig met het afhandelen van bestellingen en soms ook met andere dingen zoals het bijvullen van de voorraad.

Het maakt niet uit als je helemaal geen ervaring hebt. Heel veel dingen spreken voor zich. Vragen kun je altijd stellen aan anderen die ook meehelpen of desnoods aan degenen voor de bar. Er is trouwens altijd een ervaren iemand aanwezig achter de bar aan wie je vragen kunt stellen.

• Planning

Voorafgaande aan iedere seizoenshelft ontvang je van de kantinedienstcommissie het nieuwe rooster. Het is belangrijk om jou data in je agenda te noteren. Dit wordt nog wel eens vergeten waardoor mensen op het laatste moment voor onaangename verrassingen komen te staan.

Wanneer het rooster verzonden wordt naar iedereen dan staan de kantinediensten vast. Als je op deze datum niet kunt. Geen probleem. Je moet dan zelf voor iemand anders zorgen die jou dienst overneemt. De verantwoordelijkheid van de kantinedienstcommissie houd op bij het verzenden van het rooster.

Wanneer je jou dienst wilt ruilen. Doe dit dan op tijd. De ervaring leert dat het erg lastig kan zijn om een paar dagen van tevoren nog iemand te vinden.

• Achtergrond

Sinds het seizoen 2010-2011 werken we in de huidige opzet voor de zondagen. Dit blijkt erg goed te werken. Op deze manier kunnen we als vereniging de bar goed bezet houden en is de inspanning verdeeld over zoveel mogelijk leden. Zoals gezegd wordt je 1-2 keer en misschien 3 keer per seizoen ingedeeld. De kantinediensten op de zondagen tellen overigens niet mee ter vermindering van de vrijwilligersbijdrage.

Iedereen komt in principe even vaak aan de beurt voor kantinediensten. We houden een lijst bij waarop we voor ieder lid bijhouden hoe vaak hij aan de beurt geweest is.

Heb je nog vragen. Laat het even weten aan een van ons.

Geert Klaassen
    Mark de Wit