• HISTORISCH KAMPIOENSCHAP VOOR HEIJEN 1

29 mei 2023
  • Het eerste elftal van V.V. Heijen heeft historie geschreven door op de laatste speeldag van het seizoen 2022-2023 de titel te grijpen in de 4e klasse F. Hierdoor komt Heijen volgend jaar uit in de 3e klasse, een niveau waarop het team in de 93-jarige geschiedenis van de club nog nooit uitkwam.

Het kampioenschap werd behaald in de uitwedstrijd tegen EWC’46 in Well. Voor de Wellenaren stond er deze middag niets meer op het spel en dat was, behoudens de eerste twee minuten, ook te zien. In die beginfase kreeg de thuisclub twee hoekschoppen te nemen, maar toen die geen resultaat opleverden was het Heijen wat de klok sloeg. Het team van trainer Tim Driessen liet duidelijk zien met welke bedoelingen men naar Well was afgereisd. Dirk Schonenberg nam als eerste het doel van EWC onder vuur. Kort hierna kon de grote Heijense aanhang al juichen. Thymo Zeelen rondde een assist van Rene Reijnen af: 0-1.

Een kwartier later was de titel in feite al binnen toen Jeroen Melis uit een hoekschop van (weer) Rene Reijnen raak kopte. Tussendoor verscheen EWC eigenlijk alleen in het Heijense strafschopgebied toen de Heijenaren een corner weggaven. Dit feit, plus de totstandkoming van de derde Heijense treffer na ruim een half uur, namelijk een eigen doelpunt, maakt duidelijk dat EWC Heijen nauwelijks een strobreed in de weg kon leggen. In het restant van de eerste helft kreeg Heijen nog meerdere grotere en kleinere kansen om de score op te voeren, maar de 0-3 ruststand zorgde al voor veel duidelijkheid en geruststelling.

Na de thee leek Heijen nog even op jacht te gaan naar een monsterscore, maar een bal op de onderkant van de lat en het vervolgens weghalen van het speeltuig op de doellijn voorkwamen de snelle 0-4 in de tweede helft. Hierna geloofden beide teams het wel.  De Heijense trainer paste vlot vier wissels toe. In het laatste half uur liet Coen van de Venn zich nog het meest gelden met enkele schotpogingen, waaronder een bal op de lat, maar het leverde hem geen succes op. Twintig minuten voor tijd vond de laatste wissel aan Heijense zijde plaats. Aan de langdurige carrière van Rene Reijnen in het eerste elftal kwam een eind toen hij naar de kant werd gehaald.

In de slotfase zorgde aanvoerder en topscorer Tijn Wabeke voor een mooie en toepasselijke afsluiting door de 0-4 voor zijn rekening te nemen.

Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de titel officieel binnen, al was natuurlijk gezien  het verloop van de wedstrijd al eerder duidelijk dat Heijen deze dag verder feest kon gaan vieren.

Aldus behaalde Heijen in Well eenvoudig de titel, een fantastische en terechte beloning voor een seizoen waarin de Heijenaren na het winnen van de eerste periodetitel in november steeds de boventoon voerden.