• Heijen wint van Beugen en pakt 1e periodetitel

20 nov 2022
  • De mannen van trainer Driessen hebben onverwachts de 1e periode binnen gehengeld. Doordat Merselo en DSV zelf niet tot winst kwamen, kon Heijen de 1e periode in de wacht slepen.
    Heijen bleek gedurende de eerste helft de bovenliggende partij, al waren de gasten uit Beugen af en
    toe gevaarlijk, in de tegenstoot. Maar Heijen met uitblinkers Thijs Kusters en Jeroen Melis, kon
    al deze aanvallen vrij eenvoudig pareren.
    Na 7 minuten was het René Reijnen die keeper Centen van Vios’38 kansloos liet. 1-0.
    Daarna kabbelde de wedstrijd een beetje voort, Heijen was slordig en de gasten uit Beugen konden
    daar weinig tegenover stellen. Toch was het wederom René Reijnen die voor de 2e keer het net wist
    te vinden. 2-0. Tot de rust gebeurde er daarna niet echt veel meer waardoor de comfortabele ruststand van 2-0
    werd bereikt.
    Na de rust zakte Heijen een beetje in, echter de gasten uit Beugen konden ook weinig gevaar
    uitrichten. Heijen bracht Trum, Hawinkels, Hermsen, Willems en daardoor kwam er weer wat meer
    “Swung” in het elftal. Net op het moment dat de gasten meer grip kregen en doelman Gijsberts van
    Heijen met een prachtige redding zijn doel schoon hield, sloeg Heijen aan de andere kant toe.
    Uit een prima corner van Tijn Wabeke was het Thijs Kusters die prima voor de keeper opdook en
    perfect raak kopte, 3-0.
    Daarna was aanvoerder Wabeke nog dicht bij de 4-0, echter zijn inzet belande op de paal. Niet veel
    later was het diezelfde Wabeke die toch zijn doelpuntje meepikte en de doelman tussen de benen
    verschalkte, 4-0. Daarna was de wedstrijd gespeeld en kon de goed leidende scheidsrechter Pennings
    een einde maken aan deze koude maar vruchtbare middag (voor de Heijenaren). Want na het laatste
    fluitsignaal bleek dat concurrenten DSV en Merselo niet wisten te winnen en konden de Heijenaren
    zich zowaar kronen tot de kampioen van de eerste periode.
    Het bleef nog lang onrustig in Heijen, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer , Parijs is nog ver, maar
    feit blijft wel dat Heijen in een goeie flow zit. Dat mogen de heren van trainer Tim Driessen volgende
    week een vervolg geven , dan wacht de uitwedstrijd in en tegen Kronenberg, aanvang 14:30.