• Heijen is er niet in geslaagd om de topper tegen SV-United in winst om te zetten. Of het te zenuwen waren zullen we nooit weten, maar Heijen begon zeldzaam slecht aan de wedstrijd. In de eerste 10 minuten waren het de gasten uit Wanssum die het initiatief naar zich toe trokken. Heijen dat als koploper begon aan deze wedstrijd kwam erg slecht uit de startblokken. SV-United zette vanaf de eerste minuut de Heijenaren onder druk. En waar Heijen zich normaal gesproken onder deze druk kan uitvoetballen, was het deze middag iets anders. Het was bijna apathisch om te zien wat Heijen er tegenover stelde. Na 10 minuten stond Heijen al op een 0-2 achterstand.

De 0-1 kwam uit een corner die van dichtbij kon worden ingekopt. Niet veel later stond Heijen al op een 0-2 achterstand. Dit maal was het de keeper van de tegenstander die aan de basis stond van een prima counter. De Heijenaren waren in geen velden of wegen te zien om de tegenstander enig weerstand te bieden en lieten doelman Roelofs voor de 2e maal kansloos, 0-2.

Dat de gasten dit tempo niet de hele wedstrijd vol gingen houden was wel duidelijk, maar na 20 minuten was het Heijen wat iets beter in de wedstrijd kwam. Trainer ten Haaf had al een vroege wissel geplaatst door Jeroen Melis binnen de lijnen te brengen. Melis was niet geheel fit, maar er moest iets gebeuren. En in de 28e minuut kreeg Heijen dan een eerste kans d.m.v. een vrije trap. Met dit buitenkansje wist aanvoerder Tijn Wabeke wel raad, in de verre hoek plaatste hij de bal buiten bereik van de keeper en bracht de aansluitingstreffer op het scorebord 1-2.

Niet veel later was het Bas Jansen die bijna de gelijkmaker op zijn schoen had, maar via een fantastische redding van de doelman gingen de Heijenaren met een 1-2 achterstand de rust in.

In de 2e helft was het Heijen wat beter uit de startblokken kwam. Een bal van Tijn Wabeke werd van de lijn gehaald en niet veel later was het Maarten v.d. Burg die zijn inzet op de paal zag belanden. Toen even later een speler van SV-United een 2e gele kaart kreeg en daardoor kon vertrekken gloorde er weer enige hoop voor Heijen.

Maar het spel van Heijen werd er niet beter op, waar je mocht verwachten dat Heijen meer druk naar voren ging geven kwam bedrogen uit. Heijen bleef met teveel mensen achterin spelen en daardoor konden de gasten vrij simpel op de been blijven. Sterker nog, in de counter waren de gasten nog af en toe uitermate gevaarlijk. Heijen daarin tegen probeerde wel van alles maar het zat deze middag gewoon niet mee, alle ballen vielen net verkeerd en als Heijen er al gevaarlijk uit kwam lag de doelman van de gasten wel in de weg.

Toen Heijen verdediger vd Ven ook nog met een 2e gele kaart werd weggestuurd waren de kansen van Heijen enigszins verkeken. Heijen had misschien een gelijkspel verdiend maar gezien het spel in het eerste gedeelte van de 1e helft , waren het de gasten die de overwinning claimde en ook wel het meeste verdiende.

Heijen hoeft na deze nederlaag niet in paniek te geraken, het heeft verloren van een tegenstander die vanaf minuut 1 de wil had om te winnen. Wanneer Heijen dit volgende week ook weer kan opbrengen kunnen de Heijenaren gewoon in de top meedraaien . Aankomende zondag kunnen de Heijenaren dit “foutje” herstellen en wel in de uitwedstrijd in en tegen EWC uit Well. Aanvang 14:30