• Heijen heeft zich deze middag een slechte dienst bewezen. Heijen dat in ieder geval de eerste helft het betere van het spel had, liet zich na een goed begin het spreekwoordelijke kaas van het brood eten.

De mannen van trainer ten Haaf begonnen goed aan de wedstrijd. Heijen dat begon met Daan ter Laak in de punt van de aanval omdat vaste aanvalsleider Guus Hawinkels de hele week met griep op bed had gelegen. Met gecontroleerde aanvallen werden de gasten teruggedrongen op eigen helft, met af en toe kunst en vliegwerk bleef Arcen op de been.

Eerst was er een aanval van de Heijenaren waarbij de bal net wel of net niet achter de doellijn hobbelde. Niet veel later was het Jeroen Melis die zijn kopbal op de lat zag belanden. Een doelpunt kon niet uitblijven. In de 40e minuut was het dan eindelijk zover Maarten vd Burg gaf een splijtende pass door het hart van de verdediging en aanvaller Daan ter Laak gaf de doelman het nakijken door de bal via de onderkant van de lat binnen te schieten.1-0

Dit leek ook de ruststand te worden, maar binnen een 3-tal minuten stond Heijen op een 1-2 achterstand, bij de 1-1 werd er verzuimd om daadkrachtig in te grijpen, waardoor een afstandsschot onhoudbaar bleek voor keeper Roelofs. Eén minuut later stond men wederom te slapen , en weer waren de gasten er als de kippen bij om de wedstrijd helemaal op zijn kop te zetten. Ruststand 1-2.

Na de pauze zou je denken dat Heijen uit een ander vaatje ging tappen, maar wie dat dacht kwam bedrogen uit. De gasten bleven georganiseerd verdedigen en Heijen was niet bij machten om zich daar doorheen te spelen, en omdat deze middag de verdediging zeker niet feilloos oogde kwam Arcen er in de counter nog vaak gevaarlijk uit.

Ten Haaf bracht nog verse krachten in de vorm van Boyd Kessels, Guus Hawinkels en Ramon vd Ven, maar ook dit had niet het wenselijke effect. Sterker nog uit een vrije trap voor Arcen kon de spits geheel vrijstaand binnen koppen. De heijenaren keken naar elkaar, zoals wel vaker deze middag werd er veel naar elkaar gekeken, maar helaas te weinig ingegrepen. De gasten hadden daar maling aan, zij hadden misschien niet de beste ploeg, maar de drang om de wedstrijd over de streep te trekken was deze middag in ieder geval hoger dan bij de Heijenaren.

Heijen probeerde nog wel een slotoffensief te forceren, maar helaas deze middag was Heijen ondermaats . Hierdoor laat Heijen een mooie kans liggen om dichterbij koploper United te komen, deze had ook een slechte zondag door van Achates te verliezen. Bovenaan de ranglijst komt nu wel alles erg dicht bij elkaar, wat voor de spanning natuurlijk prima is.

Aankomende zondag speelt Heijen een uitwedstrijd tegen SVEB uit Broekhuizenvorst, aanvang 14:30