• Door de tweede opeenvolgende nederlaag is Heijen enigszins achterop geraakt in de ranglijst van de 4e klasse G. In Meterik moesten de Heijenaren drie tegentreffers incasseren. Zelf wist men het net niet te vinden, waardoor de eindstand van 3-0 werd bereikt.

Voetballend gezien begon Heijen aardig aan de wedstrijd in Meterik. Het leverde niet direct kansen op, maar de bal ging soms aardig rond. Meterik daarentegen oogde feller en zocht met lange trappen direct de weg naar het Heijense doel. Dat leidde al met al tot meer gevaar in het strafschopgebied. Doelman van der Burg was een keer laat, maar uiteindelijk net op tijd om erger te voorkomen. Een tweede mogelijkheid was aan Meterik niet besteed, maar enkele minuten later was het wel raak. Zo’n beetje op de achterlijn was Dirk van Rengs een aantal Heijense verdedigers inclusief de keeper de baas: 1-0. Het was een mooie actie van van Rengs, maar op deze wijze mag de treffer niet tot stand komen.

Met de beste bedoelingen probeerde Heijen de achterstand ongedaan te maken, maar meestal waren de verdedigers van Meterik de aanvallers van Heijen de baas.  De Heijenaren hadden nooit lang balbezit, mede omdat de thuisclub er kort op zat.

Toen een Meterikker een keer niet afdoende ingreep, ontstond er een strafschop-achtige situatie, maar de arbiter zag er niets in en liet doorspelen.

Eén uitzondering daargelaten strandden de combinaties van Heijen in de loop van de eerste helft meestal voortijdig. Daarom zocht men een enkele keer het heil in schoten van afstand. Zowel de genoemde goede aanval als schotpogingen van Maarten van der Burg en Niels Wabeke leidden echter niet tot resultaat.

Na rust kwam Heijen goed uit de startblokken. Meterik werd onder druk gezet en Heijen kreeg een aantal hoekschoppen te nemen. Bij een scrimmage voor het doel van de thuisclub kwam de bal op de lat terecht.  Zonder dat Heijen zich uitgespeelde kansen schiep was de 1-1 dichterbij dan een tweede doelpunt van Meterik.

Toch kon Meterik halverwege de tweede helft de score verdubbelen. Doelman van der Burg tastte mis op een lange bal en een Meterik speler vond een leeg doel voor zich: 2-0. Ook van deze tegentreffer  kon gesteld worden dat die onnodig was.

Met deze tussenstand ontwikkelde het duel zich ten gunste van Meterik. Heijen moest risico nemen, waardoor de snelle Meterik-voorwaartsen nog meer ruimte kregen. Aan de andere kant bleek Heijen in aanvallend opzicht vaak te onmachtig. In deze fase zorgden enkele feiten ervoor dat de achterstand voor de Heijense ploeg niet onoverbrugbaar werd: onkunde in de afwerking van Meterik, een perfecte ingreep van verdediger Wouter Janssen en een paar goede reddingen van van der Burg.

Nadat ook schoten van Maarten van der Burg en Thijs Kusters niets hadden opgeleverd, gooide Dirk van Rengs vlak voor tijd het duel definitief in het slot: 3-0.

Aanstaande zondag 28 oktober speelt Heijen de thuiswedstrijd tegen GFC’33 uit Grubbenvorst.