• Heijen vergeet zichzelf te belonen

  17 feb 2019
 •  

  In en tegen Hegelsom was Heijen duidelijk de betere ploeg. Waar de thuisclub het vooral moest hebben van het fysieke gevecht en de lange bal was Heijen het beter voetballende team. Bij Heijen ontbrak de zieke Boy Hubbers. Hij werd vervangen door de goed spelende Thijn Hermsen.

  In het eerste kwartier kon Hegelsom Heijen nog onder druk te zetten. Niettemin was de eerste kans voor de Heijenaren. Daarna was het eigenlijk over voor de thuisploeg.

  Na tien minuten viel keeper Mark van der Burg geblesseerd uit. Na een duel met een speler van Hegelsom kon van der Burg niet verder. Hij werd goed vervangen door de jeugdige Jorick Roelofs. Heijen bleef goed spelen en kon zich onder de druk van de tegenstander uit voetballen. Met name Maarten van der Burg kreeg enkele kansen om de score te openen, maar een doelpunt bleef uit. Eén mogelijkheid had zelfs een doelpunt moeten zijn. Toch was de ruststand 0-0. Een opmerkelijk feit deed zich nog voor toen de scheidsrechter zich moest laten verzorgen aan zijn schoeisel. Zijn zool was los gaan zitten.

  Na rust ging Heijen verder op de ingeslagen weg. Een goede aanval over  de linkerkant van het veld leverde de verdiende voorsprong voor de Heijenaren op. Niels Wabeke bediende Maarten van der Burg, wiens voorzet door Rene Reijnen koppend werd afgerond: 0-1. Na deze treffer bleef Heijen goed voetballen en waren er voldoende kansen op een tweede goal. Enkele goede acties van Dirk Schonenberg en Thijs Kusters in het vijandelijke strafschopgebied verdienden meer.

  Een kwartier voor tijd werd Hegelsom gevaarlijk via een hoekschop en was er aan Heijense zijde even vrees dat ook invaller-doelman Roelofs geblesseerd moest uitvallen. Gelukkig kon de Heijense doelman echter verder spelen.

  Heijen had voldoende mogelijkheden om de voorspong uit te breiden,  maar een scherp vlaggende grensrechter en enkele minder goede keuzes van de aanvallers voorkwamen een tweede treffer.

  Helaas slaagde Hegelsom er enkele minuten voor tijd in om de gelijkmaker te scoren. Aldus ging Heijen met 1 punt en een kleine kater terug naar huis.

  Aanstaande zondag komt Meterik, de nummer twee op de ranglijst, op bezoek in Heijen. Afgaande op het vertoonde spel van vandaag moet een goed resultaat tot de mogelijkheden behoren voor het team van trainer ten Haaf.