• Heijen is er in geslaagd om de eerste thuisoverwinning van dit seizoen te bewerkstelligen. Tegen de gasten van NEC amateurs werd er een zwaar bevochten 3-1 over de streep getrokken. 

  In een druilige Heijen waren het de gasten die het beter van het spel hadden, zonder daarbij echt  gevaarlijk te worden. Heijen dat met Daniël Ilic als aanvalsleider begon, had moeite om NEC terug te dringen. In één van de spaarzame uitbraken was het aanvoerder Wabeke die onrechtmatig werd  gestopt en daardoor kon scheidsrechter Geerlings niet anders dan de bal op de stip leggen. Dit  buitenkansje liet Dirk Schonenberg zich niet ontnemen en zodoende bracht hij de Heijenaren op een 1-0 voorsprong. 

  Heijen kwam nog meer in de verdrukking maar nogmaals zonder dat men echt in de problemen  kwam, sterker nog, in de counter was Heijen levensgevaarlijk. Uit één van deze uitbraken was het Lasse Hermsen die Ramon v.d. Ven prima de diepte instuurde. Die wist met dit buitenkansje wel raad  en liet de doelman kansloos. 2-0. 

  Niet veel later kwamen de gasten dan toch weer terug in de wedstrijd. Ook weer via een strafschop, keeper Jansen was kansloos op de inzet. Ruststand 2-1. 

  Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. NEC drong aan maar wist de verdediging van Heijen niet in verlegenheid te brengen. Toen in de 60e minuut ook nog een speler van NEC moest vertrekken, na  een zware overtreding op aanvoerder Tijn Wabeke, leek de wedstrijd gespeeld. Maar Heijen bleef slordig in de counter waardoor de gasten lang in de wedstrijd bleven. 

  Trainer Driesen van Heijen wisselde de moe gestreden Ilic voor Jozef Kiss, die daarbij zijn officiële debuut kon maken voor de hoofdmacht van Heijen. Ook Max Willems en Jarne Gijsberts kwamen binnen de lijnen. Daarna had Heijen het beter uit moeten spelen, en de genadeklap moeten uitdelen. 

  Uiteindelijk was het Max Willems die de bevrijdende 3-1 op het scorebord bracht. Hierdoor blijven  de Heijenaren in het spoor van de middenmoot. A.s. zondag speelt Heijen wederom een  thuiswedstrijd tegen Brakkenstein. Het is nog even afwachten of de aanvang 14:00 of 14:30 wordt  i.v.m. invallende duisternis, maar via de social media houden we iedereen op de hoogte.