• Het duel tussen SV Oostrum en Heijen is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Lange tijd leken de doelpunten in Oostrum duur te zijn, maar twee dubieuze penalty’s leverden beide teams alsnog een treffer op.

Zoals zo vaak dit seizoen startte Heijen, nog altijd zonder de geblesseerde aanvoerder Tijn Wabeke, prima aan de wedstrijd. Na vijf minuten zag Thijs Kusters zijn schot uit een hoekschop van Maarten van der Burg net langs de paal verdwijnen. Korte tijd hierna was Guus Hawinkels kansrijk na een goede voorzet van Rene Reijnen.

Het duurde even voordat de thuisclub in aanvallend opzicht wat liet zien. Heijen-doelman Jorick Roelofs redde na een minuut of twintig knap op een inzet van een Oostrummer. Ook even later  was de Heijense keeper op zijn post.

Ondanks de winderige en regenachtige omstandigheden liet Heijen met enige regelmaat aardig combinatievoetbal zien. De diverse aanvalsopzetten leidden wel tot talloze hoekschoppen voor het team van Peter ten Haaf, maar niet tot grote scoringsmogelijkheden.  Bij een van de corners werd een gevaarlijke Heijense inzet geblokt.  Aanvoerder Jeen Schiks verscheen ook nog een keer in goede positie voor het doel van Oostrum, maar zoals gezegd bleven doelpunten vooralsnog uit.

Verderop in de eerste helft voorkwam Jorick Roelofs tot tweemaal toe een achterstand voor Heijen. Eerst snelde hij uit zijn doel om buiten het strafschopgebied koppend onheil te voorkomen. Daarna was hij net op tijd terug om de daaropvolgende boogbal van Oostrum onschadelijk te maken.

Na de thee bleef het spelbeeld in feite ongewijzigd. Heijen was meer op de helft van Oostrum te vinden dan andersom en kreeg ook nu de nodige hoekschoppen te nemen. In het eerste kwartier van de tweede helft zochten de Heijenaren hun heil mede in enkele afstandsschoten. Ook hiermee had de ploeg geen resultaat.

Gaandeweg het tweede deel werd het spel aan beide zijden steeds rommeliger. Pogingen om een goede aanval op te zetten strandden voortijdig.

Het duel kabbelde voort zonder al te veel hoogtepunten, totdat een Heijenaar in het strafschopgebied een Oostrum-speler onderuit haalde. Volgens Heijen was er nauwelijks sprake van een overtreding, maar de arbiter wees toch naar de stip. De ontzetting was des te groot omdat het niet de eerste keer is dit seizoen dat er een dubieuze penalty tegen Heijen wordt toegekend. Hoe dan ook: de aanvoerder van SV Oostrum bracht zijn ploeg op voorsprong.

In het laatste kwartier drong Heijen nog stevig aan. De tegentreffer voelde als onrecht en Heijen wilde dat hoe dan ook rechttrekken.  De 16-jarige Robbin Hermsen werd ingezet en maakte hiermee zijn officiële debuut in Heijen 1. In blessuretijd werd de jeugdige invaller bij de zoveelste Heijense corner in een vol strafschopgebied het scoren belet. Ook nu was niet goed zichtbaar of er sprake was van een strafschoprijpe situatie, maar de penalty kwam er wel. Maarten van der Burg bezorgde Heijen een meer dan verdiend punt: 1-1.

In de slotminuut had Guus Hawinkels zelfs voor een volledig geslaagde Heijense ontsnapping kunnen zorgen, maar zijn inzet verdween in de handen van de Oostrumse doelman.

Aanstaande zondag 15 maart speelt om 14.30 uur op het eigen sportpark tegen EWC’46.