• Heijen toont karakter in derby tegen Montagnards

10 okt 2022
  • Heijen heeft de lastige uitwedstrijd in en tegen Bergen(Montagnards) in winst weten om te zetten. In een spannend duel, waar bijna alles inzat waren de Heijenaren net iets slagvaardiger dan de thuisclub. Daarbij moet vermeld worden dat de Heijenaren ruim 35 minuten met slechts 10 man speelde.

In de eerste helft waren de Heijenaren net iets geraffineerder dan Montagnards, Heijen kwam dan ook op een 0-1 voorsprong. Het was Bas Janssen die prima aan de rechterkant doorbrak en de bal panklaar legde voor de instormende Tijn Wabeke, Wabeke schoot feilloos raak 0-1.

Na deze voorsprong zakte Heijen wat in waardoor Montagnards beter in het spel kwam, en dit resulteerde ook in een paar prima kansen, maar met name doelman Thijn Gijsberts was steeds prima op zijn hoede. Met wat kunst en vliegwerk konden de Heijenaren de minimale voorsprong tot aan de rust vasthouden.0-1

Na de rust was het Roy vd Venn die Thijs Kusters verving en hij deed dit met verve. Het spel golfde een beetje op en neer, maar tot grote kansen leidde dit niet , tot aan minuut 60. Het was Robbin Hermsen die aan de noodrem moest trekken en daarvoor een directe rode kaart gepresenteerd kreeg.

Nu moest trainer Driessen schakelen en deed dit door 3 verse wissels in te brengen, Thymo Zeelen, Jarne Gijsberts en Max Willems kwamen in het veld, dit ging ten koste van Coen vd Venn, Daan ter Laak en Luca Keuninx.

Montagnards zette nog maar eens een tandje bij, maar Heijen gaf geen krimp. Sterker nog in de counter waren de Heijenaren levensgevaarlijk en kwamen zelfs op een 1-2 voorsprong door een schitterende aanval succesvol af te ronden. Het Was Dirk Schonenberg die Bas Jansen wist te vinden, en die prikte de bal mooi in de rechterbovenhoek,1-2.

Niet veel later was het Jarne Gijsberts die met een prachtige opening Thymo Zeelen in stelling bracht, Zeelen bleef uitermate rustig en maakte het zeer koelbloedig af,1-3.

Maar zoals in een echte derby hoort, gaf de thuisploeg niet op, maar Heijen was deze middag zeker bij de les, en waren vastberaden om de 3 punten mee naar Heijen te nemen. Toch werd het nog even spannend, de Bergenaren wiste toch de aansluitingstreffer te maken waardoor het in de laatste minuten nog even billenknijpen was.

Maar na 95 minuten was het de prima leidende scheidsrechter Koelman die een einde maakte aan deze spannende wedstrijd,2-3 eindstand.

A.s zondag speelt Heijen een thuiswedstrijd tegen koploper Meterik, aanvang 14:30 op sportpart De Heikamp, aanvang 14:30.