• Heijen pakt punt bij herstart

13 feb 2022
  • Heijen heeft de competitie hervat met een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen EWC’46 uit Well: 3-3. Na een slecht begin van de wedstrijd toonden de Heijenaren voldoende wilskracht en herstel om een verdiend punt te bemachtigen.

Het was blijkbaar nog niet helemaal tot Heijen doorgedrongen dat het deze middag weer om “”het echie” ging, want na 10 minuten had de ploeg van Peter ten Haaf al twee treffers moeten incasseren. Eerst werd Heijen-doelman Gijsberts na een matige spelhervatting verrast door een boogbal van Gerrie Driessen: 1-0. Vijf minuten later was Mimoen Akkrom er als de kippen bij om in de rebound onvoldoende ingrijpen van de Heijense defensie af te straffen: 2-0. Na een kwartier had EWC pech dat men de lat trof. Heijen had toen al op een bijna onoverbrugbare achterstand kunnen komen.

De Heijense ploeg liet in aanvallend opzicht weinig zien en wist zich nauwelijks kansen te scheppen. Hierbij mag wel aangetekend worden dat het team voor rust naar het doel van EWC tegen de wind in speelde. Het was dan ook niet zo vreemd dat de gasten hun eigen doelpunt van de thuisclub nodig hadden om terug te komen in de wedstrijd.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Heijen wat meer opzetten. Het vertoonde spel in deze fase bood perspectief voor de tweede helft.

Na de thee had Heijen zowel letterlijk als figuurlijk de wind in de rug. Jesse Keuninx scoorde snel de gelijkmaker en de Heijenaren gingen op jacht naar een voorsprong. EWC’46 werd teruggedrongen op eigen helft en de gasten creëerden een veldoverwicht. Zonder tot groots spel te komen ontstonden er kansen om te scoren. Met een mooi afstandsschot dat belandde op de kruising was Rene Reijnen nog het dichtst bij een doelpunt. Het zou niet de laatste poging van Reijnen op een succesvol schot blijken te zijn.

Op een moment dat het wachten was op een treffer van Heijen viel de goal aan de andere kant. Aan dit derde doelpunt van de thuisclub zat een sterke buitenspellucht, maar de arbiter negeerde het vlagsignaal daartoe van de Heijense assistent-scheidsrechter.

Heijen gaf zich niet gewonnen en zocht het doel van EWC’46 weer op. Met een doeltreffende inzet van Jeroen Melis kreeg het team loon na werken.  Daarna bleef het spel nog op en neer gaan, maar er kwam geen winnaar meer.

De komende weken staat Heijen een druk programma te wachten. De ploeg speelt eerst 2 thuiswedstrijden, te weten a.s. donderdag 17 februari om 20.00 uur tegen Stormvogels’28 en komende zondag 20 februari om 14.30 uur tegen Toxandria. Vervolgens is men donderdag 24 februari te gast bij Montagnards.