• Heijen pakt op de valreep een punt tegen Vianen

  6 nov 2023
 • In een nat en winderig Heijen was het voor de supporters geen pretje. Heijen begon met een gewijzigde opstelling ten opzichte van een week eerder. De teruggekeerde Thijs Kusters nam zijn positie in het centrum weer in, terwijl Robin Hermsen de linkerflank weer voor zijn rekening mocht nemen.

  Vianen Vooruit dat net als Heijen vorige week de eerste drie punten bij kon schrijven, kwam iets beter uit de startblokken. Heijen werd regelmatig teruggedrongen maar tot echte kansen leidde dit niet . Voorin kon Heijen niet echt potten breken. Het aanvalsduo Zeelen en Ter Laak lag aan banden, waardoor er weinig te genieten viel voor de toeschouwers. Ruststand was dan ook 0-0.

  Na de pauze kwamen de Heijenaren iets beter uit de startblokken. Uit één van de aanvallen was het de goed spelende Max Willems die koppend de lat raakte , maar het leverde helaas geen doelpunt op. Niet veel later kregen de Heijenaren een uitgelezen mogelijkheid om toch op voorsprong te komen. Aanvoerder Wabeke werd gevloerd in het strafschopgebied en scheidsrechter Schoester kon niet anders dan de bal op de stip leggen.

  Wabeke ging zelf achter de bal staan, maar helaas kon hij dit buitenkansje niet verzilveren. Keeper Lange dook in de goede hoek en zo bleef het 0-0. I.p.v. 1-0 stond er 2 minuten later 0-1 op het scorebord. Na een uitbraak was het Renirie die in de korte hoek een gaatje vond en keeper Jansen kansloos liet.

  Heijen drong nogmaals aan, het was Zeelen die de ingevallen Ilic wist te bereiken en die op zijn beurt weer Wabeke in stelling bracht.Nu wist Wabeke dit buitenkansje wel te benutten en liet de doelman kansloos, 1-1. Hier bleef het bij, een verdiend gelijkspel voor beide teams, maar gezien de stand op de ranglijst waren beide teams alleen gebaat bij een overwinning.

  Aankomend weekend spelen de Heijenaren een uitwedstrijd tegen Quick 1888, aanvang 14:00. Dus een kwartiertje eerder dan normaal.