• Heijen pakt belangrijke punten tegen Vianen Vooruit

  24 mrt 2024
 • Heijen is er eindelijk weer in geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen. In een gelijk opgaande wedstrijd, waar goed voetbal eigenlijk onmogelijk was, gingen de mannen van trainer Driessen net iets slimmer om met de weersomstandigheden.  Eindstand: 0-1 in het voordeel van Heijen.

  Nadat de Heijenaren  de laatste wedstrijden niet in winst wisten om te zetten (4x gelijk en een ongelukkige nederlaag) was er nu wel de driepunter. Heijen startte met Jarne Gijsberts en Max Willems op het middenveld. En met van de Ven, Wabeke en Lasse Hermsen voorin probeerde de Heijenaren vroeg druk te zetten. Door de weersomstandigheden was het bijna onmogelijk om goed te voetballen, waardoor het meer toevalsvoetbal werd dan georganiseerd aanvallen. Zonder echte grote kansen ging dan ook met 0-0 de rust in.

  Na de onderbreking kwam Heijen iets beter in de wedstrijd, en creëerde ook de beste kansen. Vaak was de laatste pass echter onzuiver waardoor het 0-0 bleef. Totdat Robin Hermsen in minuut 55 van ruim 25 meter de bal in de winkelhaak schoot en de Heijenaren op een verdiende voorsprong schoot.0-1.

  Nu moest Vianen wel meer risico’s nemen waardoor er nog meer ruimte kwam voor de inmiddels ingevallen Coen v.d. Venn, en Guus Hawinkels. Verder kwam Dirk Schonenberg de moe gestreden Gijsberts aflossen. Bijna was het diezelfde Schonenberg die succes had met een direct genomen vrije trap die nog net door de doelman uit het doel geranseld kon worden. Daardoor bleef het spannend tot ver in blessuretijd, maar de verdediging van Heijen gaf niets meer weg waardoor na 95 minuten de overwinning een feit was.

  Gezien de andere resultaten stijgen de Heijenaren weer 1 plaatsje op de ranglijst waardoor Heijen nu 3 ploegen onder zich laat. Aankomend Paasweekend is Heijen vrij. Zondag 7 April krijgt Heijen de koploper op bezoek.  Quick 1888 staat inmiddels ruim aan kop in deze klasse. Dus makkelijk wordt het niet, maar niets is onmogelijk gebleken in deze klasse.