• Heijen heeft in de uitwedstrijd tegen FCV Venlo niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Heijenaren gingen enigszins geflatteerd in Venlo met 4-1 onderuit.

Trainer Peter ten Haaf moest vooral op het middenveld puzzelen om tot een basisopstelling te komen. Het puzzelwerk leidde noodgedwongen tot enkele omzettingen. Heijen had dan ook even tijd nodig om in het spel te komen. Toen FCV-aanvaller Ritchie Hermans ook nog vroeg in de wedstrijd kon profiteren van een fout in de Heijense achterhoede was er al met al geen sprake van een goede Heijense start.

Het moet gezegd dat Heijen zich aardig herpakte na de achterstand. Het spel was niet altijd even goed, maar waar mogelijk werd de aanval gezocht. Zo ontstond er een goede kopkans voor Dirk Schonenberg na een fraaie voorzet van Maarten van der Burg.

Het was dan ook spijtig voor de Heijenaren dat na ruim een half uur de tweede treffer van FCV viel. Bij een corner van de thuisclub belandde de bal op een wat lullige manier in het Heijense doel: 2-0.

Tot aan de rust gebeurde er verder niet al te veel meer in dit sportieve duel. Heijen gaf zich niet gewonnen, maar het was duidelijk dat de ploeg stootkracht ontbeerde om het FCV echt lastig te maken.

Waar de Heijense aanhang in de rust nog hoopte dat hun team terug kon komen in de wedstrijd kwamen zij vrij snel bedrogen uit. Na ruim een uur had de thuisclub via twee treffers van Stan Theelen de score verdubbeld. In deze fase van het duel gaf Heijen veel ruimte weg en leek de ploeg  overlopen te worden, maar dat gebeurde gelukkig niet. De Heijenaren konden zelfs even juichen na een doelpunt van invaller Daan ter Laak.

Ruim tien minuten voor tijd leek Heijen zelfs terug te komen tot 4-2. Na een goede aanval via de linkerkant van het veld, opgezet door Ramon van de Ven en Rene Reijnen, kreeg Dirk Schonenberg een prima mogelijkheid om te scoren. Zijn inzet kon echter vlak voor de lijn worden gekeerd door de doelman van FCV.

In de slotfase had trainer ten Haaf op de bank geen volledig fitte veldspelers meer tot zijn beschikking. Toen Rene Reijnen licht geblesseerd het veld moest verlaten vulde de Heijense trainer zijn laatste wisselmogelijkheid op een opvallende manier in: Doelman Jorick Roelofs werd in de spits geposteerd en Mark van der Burg nam plaats onder de lat.

De wissel leidde evenwel niet meer tot een wijziging in de stand en dus kon de koploper drie punten aan het totaal toevoegen.

De komende week speelt Heijen twee wedstrijden.  Donderdag 11 april mag er weer naar Venlo worden gereisd voor het duel tegen VVV’03. Vervolgens  staat zondag 14 april de thuiswedstrijd tegen America op het programma.