• Dankzij de aanwezigheid van kunstgras op het sportpark in Wanssum kon de wedstrijd SV United - Heijen doorgang vinden. Ondanks een prima eerste half uur bleek Heijen echter niet opgewassen tegen de koploper en keerde men met een 3-0 nederlaag huiswaarts.

Zoals gezegd kenden de Heijenaren een goede start in het duel met de koploper. Het kunstgras bleek een prima ondergrond voor voetballende combinaties en het opzetten van enkele gevaarlijke aanvallen. De speelwijze van Heijen was het aankijken waard en leverde de ploeg ook enkele scoringsmogelijkheden op. Helaas ging een schot van Maarten van der Burg voorlangs en belandde  kopbal van Rene Reijnen op de paal. Enkele minuten later had een inzet van dezelfde Reijnen wellicht doel getroffen, als de bal niet op het lichaam van een verdediger was beland.

De Heijenaren bleven gaandeweg de eerste helft het doel van SV United bestoken en kregen daarbij ook de nodige hoekschoppen te nemen. Uit één van deze corners was Jeroen Melis dicht bij een treffer.

Toen ongeveer halverwege de eerste helft een verdediger van de thuisclub rood kreeg wegens natrappen wees alles op een doelpunt van Heijen: een man-meersituatie, een veldoverwicht en een thuisclub die niet liet zien dat men de ranglijst aanvoerde. Na een mooie individuele actie kreeg Guus Hawinkels de beste mogelijkheid om te scoren, maar zijn inzet ging net langs de paal.

Na een half uur kantelde het spelbeeld en stak niet voor het eerst het ongrijpbare fenomeen de kop op dat de ploeg in ondertal een tandje bijzet en de ploeg met de meerderheid deze niet weet uit te buiten.  Heijen verloor het veldoverwicht en wist zich geen goede raad met de ontstane situatie. Gevaarlijke aanvallen kwamen nauwelijks meer tot stand, wellicht mede omdat het tempo te laag was.

Tien minuten voor rust sloeg SV United,  tot dat moment vrijwel niet voor het doel van Heijen verschenen, toe. Na een doelpoging werd de bal onvoldoende weggewerkt door de Heijense defensie. Via een doorkopbal werd de vrijstaande Rick van de Pasch bereikt die eenvoudig de 1-0 kon aantekenen.

Wie na de thee een stormloop van de gasten had verwacht kwam bedrogen uit. Heijen kreeg het middenveld niet meer in handen en doelpogingen van de aanvallers stuitten voortijdig. SV United zat er (soms te) fel op, waardoor Heijen nooit lang balbezit had en de vrije man niet kon vinden.

De gastheren waren in het tweede deel met uitvallen veel gevaarlijker dan de Heijenaren. Nadat SV United een tweetal kansen had laten liggen, waarbij eenmaal de paal werd geraakt, kreeg het team na een uur spelen een strafschop te nemen na vermeend hands van een Heijenaar. De penalty was echter onterecht, want de scheidsrechter zag een duwfout van een United-speler over het hoofd. Tot overmaat van ramp slaagde doelman Roelofs er bijna in de inzet van Kolodziejski te keren, maar belandde de bal toch over de doellijn 2-0.

Na deze ongelukkige tegentreffer legde Heijen het hoofd min of meer in de schoot. Het Heijense gemoed werd er niet beter op toen de arbiter een handsbal van United in het strafschopgebied niet bestrafte en ook niet reageerde op het gedrag van enkele spelers van de thuisclub, een koploper eigenlijk onwaardig.

In de slotfase waren er nog twee vermeldenswaardige momenten: een kopbal van Guus Hawinkels en het derde doelpunt van SV United. De Pool Kolodziejski rondde een messcherpe counter beheerst af en besliste hiermee het duel definitief.

Gezien het spel van Heijen na rust was de nederlaag terecht, maar ook na vanmiddag blijft het opvallend dat in deze Limburgse klasse ploegen met minder voetballend vermogen hoog geklasseerd op de ranglijst staan.

Als de weergoden het toelaten speelt Heijen volgende week de uitwedstrijd tegen SV Oostrum.