• HEIJEN MOET ZICH TEVREDEN STELLEN MET EEN PUNT

30 okt 2022
  • Heijen heeft aan de uitwedstrijd tegen DEV Arcen een punt overgehouden: 1-1. Qua kansenverhouding was dit best een terechte uitslag, maar toch leefde na afloop hier en daar aan Heijense kant het idee dat er wellicht meer in had gezeten.

In no-time stond Heijen op achterstand. Er had nog geen Heijenaar de bal aangeraakt, toen het speeltuig reeds achter doelman Thijn Gijsberts belandde: 1-0. Nadien kregen beide teams in het eerste kwartier een scoringskans, maar bleef een nieuwe treffer uit.

In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er gedurende een langere fase niet al te veel. Heijen was duidelijk de beter voetballende ploeg, maar speelde in een te laag tempo om het de thuisclub echt lastig te maken. DEV Arcen was vooral bezig met het ontregelen van het Heijense spel en had daarvoor bij tijd en wijle overtredingen nodig. De scheidsrechter trad hier niet altijd voldoende tegenop en hield de kaarten op zak.

Gedurende de laatst tien minuten voor de thee leek het duel de kant van Heijen op te vallen. Eerst was Tijn Wabeke met een stiftballetje dicht bij een doelpunt, waarna vrij kort daarna Thymo Zeelen doeltreffend was bij een hoekschop: 1-1.

Na rust kabbelde de wedstrijd aanvankelijk voort. Heijen kon niet doordrukken en was behoudens een schot van Rene Reijnen niet gevaarlijk.

In het laatste half uur gingen beide teams op jacht naar de zege  en ontbrandde de wedstrijd. In eerste instantie waren de beste kansen voor de ploeg uit Arcen. Enkele reddingen van keeper Gijsberts en een bal op de buitenkant van de paal hielden Heijen overeind. Hierna grepen de Heijenaren het initiatief en rukte de ploeg van Tim Driessen steeds gevaarlijker op naar het vijandelijke doel. Heijen kreeg hierbij aanzienlijk betere scoringsmogelijkheden dan de thuisclub eerder in de wedstrijd, maar de succesvolle afronding ontbrak. Tegelijkertijd bood het team ook ruimte aan DEV Arcen voor een enkele uitval. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de ruststand ook de eindstand werd.

Overigens kreeg Jeroen Melis in de slotminuut zijn tweede gele kaart voorgeschoteld na een vrij onschuldige overtreding. Had de arbiter van dienst dit beleid de gehele wedstrijd gehandhaafd, dan had DEV Arcen het duel waarschijnlijk ook niet voltallig beëindigd. Aldus werd het team dat het meest wilde voetballen gevoelsmatig het meest benadeeld.

Aanstaande zondag 6 november speelt Heijen thuis tegen SV Oostrum. Aanvang: 14.30 uur.