• Heijen lijdt onnodige nederlaag

4 nov 2018
  • Voor de derde maal op rij heeft Heijen aan een wedstrijd buitenshuis geen punten overgehouden. De Heijenaren konden in Well een in de eerste helft opgelopen achterstand na rust niet meer ongedaan maken en verloren met 4-3 van EWC’46.

Heijen startte goed aan de wedstrijd en kreeg na een vijftal minuten de eerste mogelijkheid via Guus Hawinkels. Een doelpunt bleef uit, maar enige tijd later kon de Heijense ploeg wel juichen. De doelman van EWC ging in de fout en Rene Reijnen profiteerde: 0-1.

Hierna ontstond een wedstrijd waarin beide teams waar mogelijk de aanval zochten.  De thuisclub hanteerde hierbij veelvuldig de lange bal op de snelle voorwaartsen. Heijen liet meer combinatievoetbal zien en probeerde op deze wijze de defensie van EWC uit een te spelen. Het aardige voetbal aan Heijense zijde leverde een kans voor wederom Guus Hawinkels op. Verder was Rene Reijnen met een kopbal dicht bij een tweede doelpunt.

Kort voor het verstrijken van het half uur kreeg Heijen een vrije trap te nemen.  De ingeschoten bal strandde voortijdig en kwam in het bezit van EWC. De ploeg schakelde snel om en in no-time lag het leder na een inzet van Koen Stevens achter Mark van der Burg: 1-1.

Heijen leek van de leg door deze tegentreffer.  In het restant van de eerste helft liet het team zich namelijk steeds op een zelfde manier de kaas van het brood eten. Drie keer achter elkaar werden de rappe aanvallers van EWC’46 bereikt, waarbij de Heijense defensie onvoldoende ingreep om gevaar te voorkomen. Eénmaal liep het goed af, maar twee keer niet, waardoor EWC’46 met 3-1 de rust inging. De broers Ton en Koen Stevens stuurden Heijen met huiswerk naar het kleedlokaal.

Het moet gezegd dat Heijen na de thee de draad weer oppakte. De ploeg werd daarbij geholpen door een snel doelpunt van Guus Hawinkels. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat aan de treffer een sterke buitenspellucht hing. Heijen maalde er niet om en was weer terug in de wedstrijd. De ploeg ging op jacht naar de gelijkmaker. Omdat EWC’46 ook steeds haar gevaarlijke aanvallers in stelling probeerde te brengen kreeg het publiek een vermakelijk duel te zien, waarin het spel op en neer golfde.

EWC kreeg eerst een kans op 4-2, daarna was Maarten van der Burg dicht bij de 3-3. Halverwege de tweede helft leek een ongelukkige handsbal van een Heijenaar de beslissing in te luiden. De bal ging op de stip en Mimoum Akkrom passeerde Mark van der Burg: 4-2. Genoemde Akkrom is een slimme en moeilijk te bespelen aanvaller. Hij functioneert echter ook als assistent-trainer bij EWC. Afgezet tegen deze rol vertoont hij als speler soms ook bedenkelijk gedrag, waar de scheidsrechter (te) laat tegen op trad.

Tien minuten voor tijd kreeg ook Heijen een strafschop te nemen na een duwtje van een EWC-speler. Maarten van der Burg wist raad met de gemakkelijk gegeven penalty: 4-3.

In de slotfase leek Heijen nog een punt te bemachtigen.  Met kunst- en vliegwerk bleef EWC’46 overeind. Inzetten van Maarten van der Burg leverden geen resultaat op. In de 90e minuut zag Dirk Schonenberg zijn schot op de lijn gekeerd door een verdediger. Aan de andere kant had zich enkele minuten eerder dezelfde situatie voorgedaan, dus toen had Heijen het geluk aan haar zijde.

In de wetenschap dat de nederlaag niet nodig was geweest zochten de Heijenaren teleurgesteld hun kleedlokaal op.

Volgende week is Heijen vrij van competitieverplichtingen. Over twee weken speelt Heijen thuis tegen hekkensluiter VVV’03 uit Venlo.