• HEIJEN LIJDT DERDE NEDERLAAG OP RIJ

15 dec 2019
  • Het zit Heijen niet mee in deze fase van de competitie. Vooral dankzij het optreden van de assistent-scheidsrechter van Hegelsom en enkele ongelukkige momenten liep Heijen in Hegelsom tegen een te hoge nederlaag op: 4-0

Vanaf het begin lieten de Heijenaren zien voetballend niet onder te doen voor de nummer twee van de ranglijst. Heijen wist ook de eerste kans van de wedstrijd te creëren.

Hegelsom kwam echter bij haar eerste de beste aanval op voorsprong. Na een duel in het strafschopgebied belandde de  afvallende bal voor de voeten van Jordi Janssen. Vanaf de rand van de zestien meter schoot hij onberispelijk raak: 1-0. Het was de scheidsrechter, die een onzeker begin van de wedstrijd kende, ontgaan dat er in het genoemde duel een overtreding op een Heijenaar was begaan.

Heijen liet zich niet ontmoedigen en bleef met aardig voetbal de aanval zoeken. Het leverde een tweede mogelijkheid voor de Heijenaren op, maar gescoord werd er niet. Verdere kansen kwamen, mede door de genoemde assistent-scheidsrechter, niet tot stand.

Dankzij de voorsprong kon Hegelsom loeren op de counter. De uitvallen dwongen doelman Jorick Roelofs tot enkele reddingen.

Vlak voor rust kwam Hegelsom met tien man te staan. Aanvaller Tom Derix trapte na en de scheidsrechter nam de enig juiste beslissing door hem de rode kaart te tonen.

Heijen hoopte in de tweede helft de numerieke meerderheid uit te kunnen buiten. Dat lukte minder goed dan gedacht. Sterker nog, na een uur was er geen sprake meer van een man-meer-situatie. Bij een aanval van Hegelsom wist de uit zijn doel gesnelde Jorick Roelofs het eerste gevaar te keren. Hegelsom bleef echter in balbezit. Uit de opvolgende voorzet werd de bal tegen de op de doellijn staande Heijense veldspeler Niels Wabeke aangeschoten. Wabeke kreeg het leder op zijn arm en Heijen ontving een dubbele straf: een rode kaart en een penalty. Roelofs keerde de strafschop op fraaie wijze door de bal naar de zijkant te stompen. Omdat Hegelsom de bal veroverde ontstond er voor hen een nieuwe kans, waarbij de bal tegen het lichaam van Tijn Wabeke belandde. Ongelukkigerwijs  ging vervolgens via zijn lichaam het leder tegen het net: 2-0.

In het restant van de wedstrijd kwam Heijen weinig meer aan voetbal toe. Hegelsom speelde de wedstrijd professioneel uit en wist nog 2 keer te scoren, waardoor de eindstand op 4-0 kwam.

Aanstaande zondag 22 december staat in Heijen de inhaalwedstrijd tegen Stormvogels’28 op het programma. Aanvang 14.00 uur.