• In de uitwedstrijd tegen Stormvogels’28 heeft Heijen de prima seizoenstart geen passend vervolg gegeven. De Heijenaren hadden in Siebengewald niet hun beste middag en verloren met 2-1.

Beide teams misten een aantal basisspelers. Verder stond de harde wind dwars over het veld. Het was even afwachten welke ploeg het beste met deze omstandigheden kon omgaan.  Gemeten aan het aantal kansen was dit de thuisclub. De vogels uit Siebengewald kregen nog meer vaart doordat ze veelal de wind in de rug hadden. Het leverde de thuisclub twee reële scoringskansen op, maar de jeugdige Heijen-doelman Jorick Roelofs reageerde steeds alert.

Pas halverwege de eerste helft wist Heijen zich de eerste echte mogelijkheid te scheppen.  De keeper van Stormvogels wist de inzet van Dirk Schonenberg te keren.  Al met al kostte het de Heijenaren veel moeite om tegen de wind in goede aanvallen op te zetten.

Het was dan ook best verrassend dat Heijen na een klein half uur op voorsprong kwam. Aan de rechterzijde van het veld kwam nu eens een mooie aanval tot stand, die beheerst werd afgerond door Bas Janssen: 0-1.

De Heijense aanhang hoopte dat hun ploeg door deze voorsprong wat makkelijker zou gaan spelen. Dat kwam er echter niet van. Stormvogels bleef het doel van Roelofs op zoeken.  De Heijense keeper keerde eerst nog een afstandsschot, maar moest zich even later gewonnen geven bij een fraai ingeschoten vrije trap.  Deze trap werd toegekend na een overtreding net buiten het strafschopgebied. Het was een van de weinige keren dat de scheidsrechter op zijn fluit blies.

Enkele minuten voor rust ontsnapte Heijen aan een achterstand. Keeper Roelofs redde knap op een inzet van dichtbij, maar kon de bal hierbij niet klemvast pakken. Vervolgens slaagde  speler Nick Martens er met een uiterste krachtsinspanning in het speeltuig net weg werken voor de voeten van een Stormvogel. Martens moest zijn inzet bekopen met een blessure en werd in de rust gewisseld.

Toch werd 1-1 niet de tussenstand bij rust. In een vol strafschopgebied mocht Stormvogels twee keer aanleggen. Bij de eerste poging wist Roelofs redding te brengen, maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van Jaap Arts: 2-1.

Velen verwachtten na de thee een offensief van Heijense zijde. De mannen van Peter ten Haaf hadden in elk geval in het tweede bedrijf de wind grotendeels mee. Qua hulp bleef het in feite hierbij. Heijen verschafte zichzelf geen steun in de vorm van een vlotte gelijkmaker. De eerlijkheid gebied te zeggen dat men ook niet al te veel gevaar kon stichten. Ondanks goede bedoelingen was nauwelijks sprake van een reëel uitzicht op een tweede doelpunt.

Verder ging de arbiter onterecht meer en meer tegen de Heijenaren fluiten. Hij liet diverse overtredingen van de thuisclub onbestraft.

Gaandeweg de tweede helft werd het spel er niet beter op. In principe was Stormvogels dichter bij een treffer dan Heijen. Snelle uitvallen van de Siebengewalders en balverlies aan Heijense zijde luidden kansen voor de thuisclub in.  Mede dankzij enkele goede ingrepen van Jorick Roelofs bleef de spanning in de wedstrijd.

Aan de andere kant gaf ook de keeper van Stormvogels geen krimp. Hij diende onder meer in actie te komen bij een schot van Jelmer Hermsen. In de slotfase was een nieuw actiepunt van de sluitpost niet noodzakelijk. Thijs Kusters ging neer in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag geen aanleiding hier een strafschop voor te geven.

Stormvogels hield de punten in eigen huis. Gezien het grotere aantal kansen was op deze overwinning weinig af te dingen.

Aanstaande zondag speelt Heijen uit tegen Meterik. Evenals Heijen staat Meterik in de subtop van de ranglijst geklasseerd.