• HEIJEN IS COULANT VOOR EWC’46

10 nov 2019
  • Heijen heeft zich in de uitwedstrijd tegen EWC’46 prima hersteld van de nederlaag van vorige week. In Well werd met 1-3 een zege behaald, die eenvoudiger tot stand kwam dan wellicht vooraf gedacht.

Trainer ten Haaf, die overigens ook volgend seizoen Heijen onder zijn hoede heeft, moest puzzelen om tot een basisopstelling te komen. Als gevolg van blessures, schorsingen en ziekte ontbraken er namelijk diverse mensen.  Toen EWC-spits Mimoun Akrom vervolgens bij de eerste de beste aanval van de wedstrijd gevaar stichtte leek Heijen dan ook een moeilijke middag tegemoet te gaan.

Niets bleek echter minder waar. De Heijenaren grepen het initiatief en waren voortdurend op de helft van EWC te vinden.  In het eerste kwart van het duel had Rene Reijnen tot tweemaal toe een kans om Heijen op voorsprong te zetten. Halverwege de eerste helft was Reijnen bij zijn derde scoringsmogelijkheid wel succesvol. Uit de kluts schoot de aanvaller van Heijen raak: 0-1.

Hierna blijft Heijen het spel bepalen en blijft Rene Reijnen ook volop in beeld.  Na een half uur kopt hij uit een moeilijke hoek over, maar enkele minuten later is Reijnen weer de gevierde man. Een prima aanval over rechts brengt Dirk Schonenberg in scoringspositie. Hij raakt de bal half, maar toch heeft de doelman van EWC het leder niet klem. Rene Reijnen is er als de kippen bij om de 0-2 in te tikken.

Zonder problemen haalt Heijen met deze voorsprong de rust. Na de thee verandert er niets aan het spelbeeld ondanks de wissels aan de kant van EWC’46. Heijen is en blijft heer en meester.  Dirk Schonenberg brengt na enkele minuten de  0-3 op het scorebord en het pleit lijkt beslecht in Heijens voordeel.  De definitieve beslissing blijft uit als Tijn Wabeke van afstand op de paal schiet.

Net voor het verstrijken van het uur ontstaan de eerste kansen voor de thuisclub, maar Heijen loopt geen schade op.  Vervolgens testen Tijn Wabeke en Guus Hawinkels in een kort tijdsbestek de kwaliteit van de lat. Al met al had Heijen op dat moment dus al op een veel grotere voorsprong moeten staan.

Halverwege de tweede helft leeft EWC’46 op als de scheidsrechter gemakkelijk een penalty aan de Wellenaren toekent. Doelman Roelofs kan net niet bij de inzet van Koen Stevens:  1-3.

Hierna ontstaat er een fase waarin er minder wordt gevoetbald en meer fysieke strijd wordt geleverd.  Heijen lijkt hier even in mee te gaan, maar herpakt zich en krijgt kansen op 1-4. Bij een van deze situtaties had de arbiter de bal rustig op de stip kunnen leggen na een overtreding op Guus Hawinkels.

In de slotfase wordt er, ondanks wederzijdse mogelijkheden daartoe, niet meer gescoord en behaalt Heijen een terechte overwinning.

Komend weekend heeft Heijen  een vrije zondag. Over twee weken wordt de competitie voortgezet met een thuiswedstrijd tegen DEV Arcen.