• Heijen houdt het onnodig spannend

27 okt 2019
  • Koploper Heijen is de uitwedstrijd tegen laagvlieger Meterik zonder kleerscheuren doorgekomen. De 0-2 zege was zonder meer verdiend, maar de definitieve beslissing kwam wel te laat tot stand.

Heijen begon goed aan het duel in Meterik. Er werden enkele prima aanvallen op de mat gelegd, maar grote kansen op een doelpunt bleven uit. De thuisclub was in voetballend opzicht de mindere van Heijen en moest het vooral van fysieke strijd en inzet hebben. Gezien deze verhoudingen moesten de Heijenaren zoveel mogelijk uit de duels blijven. Dat lukte aanvankelijk prima, waardoor de gasten een veldoverwicht creëerden.

Halverwege de eerste helft nam het overwicht van Heijen af. De openingstreffer van de Heijenaren op dat moment kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Ramon van de Ven schoot van afstand de bal hoog op het doel van Meterik. Zijn inzet leek niet direct doel te treffen, maar plotseling daalde de bal en werd de doelman van de thuisclub verrast: 0-1. Kort hierna scoorde Heijen voor de tweede maal, maar Maarten van der Burg rondde af in buitenspelpositie.

Onnauwkeurig verdedigen aan Heijense zijde leverde na een half uur de eerste echte kans voor Meterik op. Doelman Jorick Roelofs was echter op zijn post.

Voor de thee werd Meterik nog een keer gevaarlijk en had Maarten van der Burg de 0-2 op zijn schoen, maar de ruststand bleef 0-1.

Ook de tweede helft begon Heijen voortvarend. In tegenstelling tot het eerste deel leverde het Heijense aanvalsspel nu wel prima scoringsmogelijkheden op. Met name Guus Hawinkels had bij de afronding het vizier niet op scherp staan. Ook andere Heijenaren lieten het na de voorsprong te verdubbelen.

Vanwege het missen van de kansen door Heijen bleef Meterik geloven in een goed resultaat. Dat geloof werd verstrekt door het feit dat het na een minuut of twintig in de tweede helft voetballend gezien minder werd aan Heijense zijde. De druk op de Heijense achterhoede werd groter, al moet gezegd dat de Heijenaren nauwelijks serieus in de problemen kwamen. Ondanks de dadendrang werd Meterik slechts een enkele maal echt gevaarlijk.  Niettemin, bij een voorsprong van één treffer hoeft de bal maar een keer verkeerd te vallen en de gelijkmaker is een feit.  In deze zin bleef de spanning aanwezig in de wedstrijd.

De Heijense aanhang was dan ook blij dat topscorer Maarten van der Burg enkele minuten voor tijd met het tweede doelpunt de wedstrijd in he slot gooide: 0-2.

Volgende week zondag 3 november staat er in Heijen een heuse topper op het programma. Op sportpark “de Heikamp” treffen Heijen en SV United elkaar. Beide teams delen de koppositie na 6 duels. De winnaar van deze topper doet goede zaken in de strijd om de eerste periode.