• Heijen is er niet in geslaagd een nacompetitie plek veilig te stellen. In de derby tegen Stormvogels’28 uit Siebengewald, kwamen de Heijenaren net tekort.

Heijen begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het moest winnen, de gasten daarintegen hadden genoeg aan een gelijkspel. Heijen begon enigszins angstig aan de wedstrijd, of het aan de spanning lag is misschien de verklaring maar de gasten namen direct het initiatief.

Dit leidde echter niet tot grote kansen, na ongeveer 20 minuten kwam Heijen iets beter in zijn spel. Trainer ten Haaf begon met Bas Wijers in de spits, dit ging ten koste van Guus Hawinkels. Heijen kreeg nog wel één grote kans via Maarten vd Burg, maar met zijn rechterbeen kon hij de bal net niet genoeg richting meegeven om de openingstreffer op het scorebord te zetten, ruststand 0-0.

Na de rust kwamen de gasten al snel op een 0-1 voorsprong, na knullig balverlies in de defensie van Heijen lieten de gasten dit buitenkansje niet onbenut,0-1. Hierna leek Heijen de schroom van zich af te gooien, en niet veel later was het goalgetter Van de Burg die, ditmaal met het hoofd, de spanning weer helemaal terugbracht, 1-1.

Na deze gelijkmaker was Heijen de betere ploeg en de 2-1 hing in de lucht, echter de bal lag even later aan de andere kant in het net 1-2. Dit was een klap die Heijen niet meer te boven kwam. Toen Stormvogels’28 even later, uit een vrije trap, ook nog de 1-3 achter keeper vd Burg kopte was de wedstrijd gespeeld.

Noemenswaardig is nog wel dat Boy Hubbers zijn laatste wedstrijd speelde in het 1e van Heijen. Jarenlang was hij een vaste waarde in het 1e elftal van Heijen, Boy gaat nu een treetje lager spelen.

Na de wedstrijd riep trainer Ten Haaf de Heijenaren in de middenstip bijeen om even kort te evalueren. Heijen kan met trots terugkijken op het afgelopen seizoen, heeft zich prima kunnen handhaven in de 4e klasse, voor het toetje kwamen ze net tekort.

Heijen mag nu aan de zomerstop beginnen, en dan na de zomerpauze weer met vertrouwen het nieuwe seizoen in.