• Heijen geeft niet thuis in de uitwedstrijd in Oostrum

31 mrt 2019
  • Vorige week wist Heijen thuis nog met 4-1 te winnen van Oostrum. In de uitwedstrijd van vandaag moest de Heijense ploeg haar meerde erkennen in Oostrum: 2-0. Dat de nederlaag niet hoger uitviel had Heijen vooral te danken aan doelman Mark van der Burg, de beste man aan Heijense kant.

In de basisopstelling ontbrak Guus Hawinkels vanwege een schouderblessure.

Heijen begon goed aan de wedstrijd. De ploeg mocht enkele corners nemen en kreeg kansjes via met name Rene Reijnen. Na een fout in de verdediging van Oostrum kreeg dezelfde Reijnen een grotere mogelijkheid te scoren, maar de Heijense aanvaller had iets te veel tijd nodig.

Uit het niets scoorde Oostrum de 1-0. Aan de linkerkant van de Heijense verdediging werd onvoldoende ingegrepen, waarna de bal uit de kluts terecht kwam bij Oostrummer Wildschut, die wel raad wist met deze mogelijkheid. Hierna was Heijen het helemaal kwijt. Doelman van der Burg verrichtte twee uitstekende reddingen en Bas Janssen kopte nog een bal van de lijn. In de rust werd Ramon van de Ven gewisseld voor Daan ter Laak, maar er waren meer spelers die in aanmerking kwamen voor een wissel.

Ook na de rust werden de meeste duels gewonnen door Oostrum, dat veel fysiek in de strijd gooide en voortdurend de lange bal hanteerde. De thuisclub kreeg wederom enkele kansen om de score te vergroten.

Een van de spaarzame mogelijkheden voor Heijen ontstond uit een corner. Jeen Schiks leek koppend te scoren, maar resultaat bleef uit. Sterker nog, de keeper van Oostrum trapte, zonder zich te bedenken, de bal naar voren waar de beide spitsen van Oostrum in een twee tegen twee- situatie de beslissing forceerden: 2-0.

Heijen kreeg hierna nog een grote kans via Maarten van der Burg, maar met zijn rechterbeen wist ook hij het net niet te vinden.

Aanstaande donderdag 4 april speelt Heijen thuis tegen EWC’46 uit Well om 20:00 uur. Vervolgens wacht zondag de uitwedstrijd tegen koploper FCV Venlo.

Bron: Oscar Klein