• Heijen is er in geslaagd om de 1e winst in de 3e klasse te behalen. In de uitwedstrijd tegen Festilent werden de eerste punten van het seizoen binnen gehengeld.

  Heijen begon iets behoudender dan de voorgaande weken aan de wedstrijd. Ook koos trainer Tim Driessen voor Rai Jansen als eerste doelman. In het druilige Zeeland begon Heijen geconcentreerd aan de wedstrijd. De belangen waren groot en de mannen uit Heijen waren zich er van bewust dat vandaag de punten behaald moesten worden.

  Met Thymo Zeelen en Daan ter Laak voorop had Heijen veel snelheid voorin. Achterin waren er plaatsen ingeruimd voor Jeroen Melis en Jeen Schiks (in het centrum), en verder met Jip Trum en Ramon v.d. Ven op de zijkanten. Het middenveld was voor Bas Janssen , Max Willems, Dirk Schonenberg en aanvoerder Tijn Wabeke.

  Heijen zat er vanaf het begin kort op. Met snelle uitbraken wisten de gasten de thuisclub af en toe in verlegenheid te brengen. Zo ook in de 12e minuut. Het was Bas Janssen die met een prachtige pass spits Zeelen instelling bracht die fantastisch inschoot en de keeper van Festilent kansloos liet 0-1.

  Heijen kon niet verslappen want Festilent was zeker niet de mindere, en had zelfs meer balbezit. Echter grote kansen speelde zich niet af voor het doel van keeper Jansen. Tot de 35e minuut, toen kon een hoge bal niet voldoende worden weggewerkt en de daarop volgende inzet was keeper Jansen kansloos. 1-1. Jansen kon de aanval daarop wel redding brengen met een prima reflex, waardoor de ruststand 1-1 bleef.

  Na de pauze voltrok zich het spel wederom rond de middenlijn. Festilent drong wel aan, maarwas niet bij machte om de goed georganiseerde verdediging van Heijen te kloppen. Heijen daarentegen bleef af en toe gevaarlijk, Dirk Schonenberg was dichtbij de voorsprong, maar de doelman van Festilent kon redding brengen.

  De krachten vloeide enigszins weg bij Heijen, maar met de verse krachten Hermsen, Hawinkels en v.d. Venn moest Heijen het 1e puntjebinnen zien te halen. Waar het echter de laatste wedstrijden soms tegenzat was er nu een meevaller. Vlak voor tijd was het uiteindelijk Max Willems die het laatste zetje gaf en zo de 1-2 op het scorebord bracht. Scheidsrechter Rutten uit Milsbeek kon niet anders dan voor het einde van de wedstrijd fluiten. En zo was de eerste driepunter ooit in de 3e klasse een feit!

  Vianen dat net zoals Heijen ook nog 0 punten had, wist vandaag ook te winnen, en laat Vianen nu net volgende week de tegenstander zijn van de Heijenaren. Dus aanstaande zondag 14:30 thuis op de Heikamp.