• In en tegen America heeft Heijen geen steken laten vallen: 0-5. Het was vrij lang wachten op de definitieve beslissing, maar uiteindelijk kwam de zege betrekkelijk eenvoudig tot stand.

Van meet af aan zocht Heijen het doel van America op. De eerste mogelijkheid werd nog niet benut, maar bij de tweede poging was het wel raak. Een goede voorzet van Maarten van der Burg werd binnengeschoten door Rene Reijnen: 0-1.

Kort daarna leek America de gelijkmaker te scoren, maar gelukkig voor Heijen belandde een lange bal buiten bereik van  doelman van der Burg op de binnenkant van de paal.

Los van dit moment bleef Heijen de betere ploeg. Het team van Peter ten Haaf zetten enkele goede aanvallen op en creëerde zich de nodige kansen. De diverse Heijense doelpogingen leverden helaas geen tweede treffer op. Vaak werd een schot geblokt door een speler van America of was de doelman van de thuisclub op zijn post.

Toen het Heijen zelf niet lukte kreeg men bijna de grotere voorsprong in de schoot geworpen. Een  terugspeelbal van een Americaan ging echter naast het eigen doel.

In de laatste fase van de eerste helft sloop er wat gemakzucht in het Heijense team. America kwam beter in de wedstrijd en kon af en toe gevaar stichten. Het gevaar ontstond mede omdat een Heijense aanvalsopbouw van achteruit soms voortijdig strandde. Voor de tweede maal had Heijen geluk toen een inzet de paal en de lat raakte. De gelijkmaker kwam echter niet tot stand.

In de tweede helft, waarin doelman Jorick Roelofs de plaats innam van de licht geblesseerde Mark van der Burg, wijzigde het spelbeeld niet. Heijen nam het heft weer in handen en het tweede doelpunt hing voortdurend in de lucht. De Heijense aanvallers vonden echter steeds de prima keepende doelman van America op hun weg.

Was Heijen voor rust dicht bij een treffer na een bijna-eigen doelpunt van America, ongeveer halvewege de tweede helft had geklungel in de defensie van de thuisclub wel fatale gevolgen.  Maarten van der Burg profiteerde van de Americaanse hulp: 0-2.

Hierna was het verzet van America gebroken, zeker toen Rene Reijnen bij de volgende Heijense aanval 0-3 liet aantekenen.

Heijen speelde een gewonnen wedstrijd en met deze wetenschap gaf de ploeg nog even gas. Invaller Boyd Kessels zorgde voor 0-4 en bij het sluiten van de markt maakte aanvoerder Thijs Kusters het kwintet doelpunten vol: 0-5.

Dankzij deze prima en geenszins geflatteerde overwinning blijft Heijen in de race voor een plek in de nacompetitie.  De ploeg heeft de plaatsing hiervoor in eigen hand, omdat men in de resterende vier competitieduels nog drie rechtstreekse concurrenten treft. Zo spelen de Heijenaren a.s. donderdag 2 mei de uitwedstrijd tegen nummer drie van de ranglijst, GFC’33 uit Grubbenvorst.