• Heijen blijft winnen. Was het vorige week een druilige zondag, deze week was het een kletsnatte zondag waarin alleen de echte diehards aan het veld stonden. Heijen begon deze thuiswedstrijd tegen de gasten uit Oostrum in de wetenschap dat beide teams prima waren begonnen aan de competitie.

Heijen dat verdediger Melis en aanvaller v.d. Burg moest missen begon prima aan de wedstrijd. Met goedlopende combinaties werden de gasten teruggedrongen, echter dit leverde geen grote kansen op. Tot de 23e minuut, toen was centrale verdediger Schiks dichtbij de openingstreffer. Zijn kopbal werd prima gekeerd door de doelman van de gasten. Na 20 minuten werden de gasten steeds sterker en werd Heijen langzaam teruggedrongen. Dit leverde echter geen grote kansen op, waardoor de ruststand 0-0 bleef.

Na de spreekwoordelijke thee was het Heijen wat uit de startblokken schoot. Binnen 10 minuten was het aanvoerder Tijn Wabeke die 2x op bijna identieke wijze tot score kwam. Heijen kwam daardoor op een 2-0 voorsprong en toen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

De gasten uit Oostrum drongen nog wel aan maar het ontbrak de gasten aan klasse om het op deze middag prima acterende verdediging moeilijk te maken. Keeper Roelofs kreeg daardoor weinig moeilijke handelingen te verrichten, en waar hij moest optreden deed hij dit voortreffelijk. Scheidsrechter Thijssen had deze middag weinig problemen, Heijen was eigenlijk op de beslissende fases oppermachtig waardoor de thuisclub zich deze middag enigszins freewheelend naar het einde kon spelen.

Na 90 minuten stond er daardoor dan ook een verdiende 2-0 op het scorebord, waardoor Heijen zich handhaaft in de top van deze klasse. Aankomende zondag speelt Heijen een echte derby buitenshuis, dan gaan de mannen van trainer ten Haaf op bezoek bij Achates uit Ottersum. Aanvang 14:30.