• De uitwedstrijden zijn dit seizoen niet aan Heijen besteed. Wederom leverde een bezoek aan een Noordlimburgs sportpark een teleurstellend resultaat op. Dit keer lieten de Heijenaren de punten achter in Broekhuizenvorst. SVEB won in eigen huis met 3-0.

Op het koude sportpark was het begin van de wedstrijd nog enigszins verwarmend. Van beide zijden nam een speler het doel van de tegenpartij onder vuur.  De hoopgevende start kreeg echter geen passend vervolg.  Er ontstond een spelbeeld dat we deze competitie al vaker hebben gezien. De tegenstander werkte met het spelen van lange ballen op de spitsen. Heijen zocht het meer in de voetballende oplossing, maar deze opzet kwam vandaag niet uit de verf. De Heijenaren konden de bal nooit lang in de ploeg houden: passes waren onnauwkeurig, ballen sprongen van de voet af en de Heijense spelers kwamen te veel in duels terecht, die geregeld balverlies opleverden.

Desondanks leek Heijen na een kwartier op voorsprong te komen. Er ontstond een soort van scrimmage voor het doel van SVEB, maar de diverse inzetten leverden geen treffer op.

Het was een van de spaarzame momenten dat er in de strafschopgebieden iets gebeurde.  Heijen had veel moeite om van achteruit een aanval op te zetten. Kansen werden er dan ook nauwelijks gecreëerd.

De moeilijke en trage aanvalsopbouw leidde na ruim een half uur de eerste tegentreffer in. Een Heijense verdediger leed balverlies en SVEB-er van de Maazerd verraste vervolgens met zijn schot ook doelman van der Burg: 1-0.

Vijf minuten later was het aan Heijense zijde een andere verdediger die een ongelukkig actiemoment beleefde. SVEB-speler Wouter van Lin kwam in balbezit, zag zijn schot van richting veranderd en de 2-0 was een feit.

Voor rust had Heijen nog geluk dat een bal van SVEB op de paal belandde, anders was de achterstand halverwege al te groot geworden. Nu bleef er bij de Heijense aanhang de hoop dat hun ploeg in het tweede deel nog het een en ander recht kon zetten. Boyd Kessels hield deze hoop levend, met een aardige, maar niet succesvolle schotpoging.

Ondanks deze actie en ook ondanks enkele toegepaste wissels werd gaandeweg de tweede helft  duidelijk dat Heijen de wedstrijd geen gunstige wending kon geven. Het voetbal bleef matig en rommelig. Misschien was nog wel het meest teleurstellend dat de ploeg er nauwelijks in slaagde de verdediging van SVEB onder druk te zetten. De doelman van de thuisclub had het drukker moeten hebben dan dat nu het geval was.

Sterker nog, in de counter kreeg SVEB diverse mogelijkheden om Heijen de genadeklap toe te dienen. Het was aan enkele reddingen van Mark van der Burg en een portie geluk te danken dat het lang duurde voordat deze klap werd uitgedeeld. Vijf minuten voor het einde was het dan zover: de derde treffer van SVEB was een feit.  Toen was het helemaal zeker dat Heijen ook deze zondag zonder punten de terugreis moest aanvaarden.

Aanstaande zondag 2 december speelt Heijen thuis tegen BVV’27. Hopelijk laat de ploeg dan zien dat men echt wel meer in haar mars heeft dan het gebodene van vanmiddag.