• Afgelopen dinsdag was het een drukte van jewelste op sportpark De Heikamp. Normaal de ochtend van de Groenploeg, maar op deze ochtend was er wat anders aan de hand.

Hans Schiks werd geïnterviewd door de Gelderlander en zelfs een journalist van het AD zou nog langskomen, om Hans te ondervragen naar het wel en wee van Voetbal Extra(G -Voetbal).

Hans is namelijk al sinds 1993 betrokken bij voetbal Extra, eerst via zijn werk, daarna bij Vitesse 08 en sinds 2013 is de hele groep overgestapt richting V.V. Heijen , waar deze sporters in een warm bad terecht kwamen, mede dankzij Hans en ook zijn kompaan Jan Elbers.

Op deze ochtend werd er lustig op los gekletst en de ene anekdote was nog mooier dan de andere, maar uiteindelijk ging het erom dat Hans geen idee had van wat hem eigenlijk nog te wachten stond.

Hans kreeg namelijk nog van iemand bezoek, namelijk van Burgemeester Hans Teunissen van de gemeente Gennep om hem deze welverdiende onderscheiding op te spelden. Dit voor zijn jarenlange inzet voor Voetbal Extra, maar ook is Hans nog jeugdleider geweest, speelt zelf nog bij de Veteranen en is daarbij ook nog leider van het 1e elftal. Kortom een vrijwilliger waar V.V. Heijen trots op kan zijn.

Helpen waar je nodig bent, zo kunnen we Hans wel omschrijven, het liefste op de achtergrond, maar deze morgen stond Hans dan eindelijk in de schijnwerpers. En terecht.

Veel familieleden, vrienden , buren, spelers en begeleiding van selectie, spelers van zijn eigen team (Voetbal extra) waren aanwezig bij  deze prachtige gebeurtenis. We hebben er met zijn allen de nodige glaasjes op gedronken.

Hans namens alle leden en iedereen die de voetbalclub een warm hart toedraagt, van harte gefeliciteerd met deze benoeming