• EINDELIJK WEER EEN ZEGE VOOR HEIJEN

  1 mei 2022
 • Na een serie mindere resultaten heeft Heijen de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Toxandria uit Rijkevoort aangegrepen om weer eens het zoet der overwinning te smaken. In een niet al te hoogstaand duel behaalden de Heijenaren uiteindelijk een vrij eenvoudige zege: 0-3.

  Na een alleraardigst begin met een mogelijkheid voor Toxandria en een bijna doeltreffende actie van Jesse Keuninx vervlakte het niveau van beide teams. De ploegen sprongen onzorgvuldig om met het balbezit en aldus ontstond er nauwelijks een goed opgezette aanval.

  Na een vrij lange periode, waarin er weinig doelgericht werd gespeeld, ondernam Guus Hawinkels weer eens een schotpoging. Verder was het wellicht tekenend dat de eerste hoekschop pas na ruim een half uur kon worden genoteerd.

  In de laatste fase voor rust trok Heijen het spel naar zich toe. Rene Reijnen nam het doel van de thuisclub  onder vuur. Kort hierna kreeg Jesse Keuninx na een goede aanval de grootste kans om te scoren, maar hij strandde op de keeper.

  Desondanks sloot Heijen met een voorsprong de eerste helft af. Vanuit de Heijense verdediging werd een goede bal in de diepte gespeeld, waarna Guus Hawinkels op kon stomen naar het doel en succesvol afrondde: 0-1.

  Net voor het rustsignaal slaagde Boyd Kessels er niet in de marge te verdubbelen.

  Dit leek Heijen meteen in het tweede deel van de wedstrijd wel te lukken, maar de aanvallers hadden het vizier nog niet helemaal op scherp staan.

  Het was fijn voor het team van Peter ten Haaf dat dat er kort na deze misser wel gejuicht kon worden. Bas Janssen bracht de tweede Heijense treffer op zijn naam.

  Met een marge van twee doelpunten in het bezit leek het erop dat Heijen de teugels wat liet vieren. De ploeg trok zich, al dan niet bewust, terug voor het doel van doelman Roelofs en liet het initiatief enigszins aan Toxandria. Aanvankelijk kwam de thuisclub niet verder dan een kopballetje, maar in de daaropvolgende minuten moest de Heijense keeper toch enkele malen handelend optreden. Dat deed Jorick Roelofs bekwaam, waardoor Heijen deze periode schadevrij doorkwam.

  Nu Toxandria de aansluitingstreffer niet had weten te scoren gooide de thuisclub min of meer de handdoek in de ring. In het laatste kwartier was het daardoor Heijen wat de klok sloeg.  Een mooie bal van aanvoerder Jeen Schiks achter de verdediging van Toxandria bood Boyd Kessels  de gelegenheid om het derde Heijense doelpunt te scoren.

  Hierna scoorde Guus Hawinkels nog een keer in buitenspelpositie, waardoor 0-3 de eindstand werd in Rijkevoort.

  Aanstaande zondag 8 mei speelt Heijen de uitwedstrijd tegen koploper Constantia uit Wanroij.