• Corona-update: Jeugdelftallen hervatten trainingen in aangepaste vorm.

29 apr 2020
  • Beste VV Heijen-leden,

Zoals bekend mag er vanaf vanavond (29 april) weer getraind worden door onze jeugdelftallen. Hier zijn echter wel zeer strikte regels aan verbonden welke wij hieronder opgesteld hebben in de categorieen ‘sporters’, ‘trainers, begeleiders en vrijwilligers’ en ‘ouders en verzorgers’ op basis van het sportprotocol van het NOC*NSF. Dit bericht bevat veel informatie, maar het is absoluut van belang om dit bericht in zijn geheel door te lezen. Het is namelijk in ieders belang dat we ons aan de opgestelde regels houden. In de eerste plaats natuurlijk vanwege de gezondheid van ons allen en in de tweede plaats omdat het niet opvolgen van de regels onze club in de problemen kan brengen.

Op het sportpark komen posters te hangen waarop de regels in grote lijnen zichtbaar zijn. Daarnaast zullen wij zorgen voor desinfectiemiddelen in het ballenhok en zal er één kleedlokaal (3) geopend zijn voor noodgevallen wat betreft toiletbezoek.

Daarnaast zal er een verplichte looproute gecreëerd worden. Spelers betreden het sportpark door de grote poort bij het entreehok en verlaten het veld via de looproute richting de grote poort bij veld 2/ de parkeerplaats.

Tot nader bericht mag er alleen getraind worden op het trainingsveld en blijft het sportpark buiten de trainingen van de jeugdteams om gesloten!

Informatie voor sporters:

Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent.

Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 °C) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je je kind weer laten sporten en naar buiten.

Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.

Laat tijdig weten dat je deelneemt aan de sportactiviteit.

Kom enkel naar de locatie wanneer er voor jou een sportactiviteit gepland staat.

Reis bij voorkeur alleen én op eigen gelegenheid.

Max. 10 minuten voor aanvang aanwezig. Verlaat direct na de sportactiviteit de locatie.

Kom in je sportkleding. Er kan niet gedoucht worden op de club. Ga voor de training thuis naar de wc. Één Kleedlokaal is geopend voor noodgevallen wat betreft toiletbezoek.

Je betreed het sportpark via de poort bij het entreehok en verlaat het sportpark bij de grote poort gelegen aan veld 2/de parkeerplaats via de aangegeven loopruimte.

Volg altijd de aanwijzingen op van je leider of leidster.

Ben je tussen de 13 en 18 jaar? Hou dan ten alle tijd 1,5 meter afstand, ook tijdens het sporten.

Wie wilt drinken tijdens de training zorgt voor een eigen bidon die thuis gevuld is.

Verlaat direct na de training het sportpark.

Informatie voor trainers, begeleiders en vrijwilligers:

Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent.

Inventariseer vooraf wie er aanwezig zijn bij de training/activiteit.

Zorgt dat je de hygiëne- en gedragsregels kent en maakt deze vooraf aan kinderen duidelijk.

Laat kinderen zoveel mogelijk hun eigen materialen gebruiken. Reinig gedeelde materialen direct na gebruik.

Bereid je training goed voor. Zorg dat de training klaar staat als de kinderen het veld op komen.

Laat kinderen pas 10 minuten voor de starttijd van de training toe en laat ze gefaseerd het veld betreden/verlaten.

Houd 1,5 meter afstand met alle kinderen en medetrainers.

Één Kleedlokaal (3) is geopend voor noodgevallen wat betreft toiletbezoek.

Kinderen dienen na afloop direct de accommodatie volgens de aangewezen looproute te verlaten.

Was/desinfecteer je handen en maak materiaal schoon na iedere training.

Zorg dat er geen toeschouwers zijn bij de training.

Vermenging tussen de leeftijdsgroepen t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar is niet toegestaan.

Informatie voor ouders en verzorgers:

Houd je kind thuis als hij of zij of een gezinslid verkouden of grieperig is.

Meld je kind tijdig aan voor de activiteit.

Je kind is alleen welkom wanneer er een activiteit voor jouw kind gepland staat.

Laat je kind zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar de locatie gaan als hij/zij oud genoeg is.

Informeer je kind over de algemene veiligheids- en hygiëne regels.

Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de sportactiviteit op locatie.

Als ouders of verzorger heb je geen toegang tot de sportlocatie.

Volg altijd de aanwijzingen van de aanwezige leider of leidster.

Haal direct na de activiteit je kind op. Zorg ervoor dat dit moment zo kort mogelijk is.

Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Bij vragen kan er contact opgenomen worden met Jeen Schiks via 06-29220215.

Blijf gezond en let goed op elkaar.

Sportieve groet,

(Jeugd)bestuur VV Heijen